© rtv

160 deelnemers aan indoor fietsmarathon zamelen ruim 2.000 euro in voor Kom op tegen Kanker

Sint-Amands -

In het parochiecentrum van Sint-Amands vloeiden zaterdag heel wat liters zweet. Meer dan 160 sportievelingen namen deel aan de indoor fietsmarathon georganiseerd door het fietsteam ‘8 op een rij’ in samenwerking met fietsclub Mialleno. De opbrengst, ruim 2.000 euro, gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Ward Bosmans

De indoor fietsmarathon is een initiatief van Mark Drieghe, de kapitein van team ‘8 op een rij’. In het parochiecentrum van Sint-Amands werd gefietst tussen 8u ’s morgens en 18u ’s avonds, telkens in blokken van vijftig minuten. De deelnemers namen plaats op een spinningfiets van Mialleno en werden ondertussen begeleid door Kris Peelman en Geert Borms van de gelijknamige fietsclub.

“Eigenlijk was mijn vrouw Lieve de kapitein van ‘8 op een rij’. Ze is in november 2018 jammer genoeg overleden aan borstkanker”, vertelt huidig kapitein Mark Drieghe. “Zij richtte de ploeg op nadat ze in 2013 al een eerste keer de diagnose van borstkanker kreeg. Tijdens haar revalidatie ontdekte ze de fiets en ze wou graag iets terugdoen omdat de dokters haar geholpen hadden. Ze zocht een sportieve uitdaging waarmee ze ook centen kon inzamelen voor Kom op tegen Kanker. Sindsdien doen we dat ieder jaar, nu al voor de negende keer.”

Samenhorigheid

In mei neemt het fietsteam ook weer deel aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. “De naam ‘8 op een rij’ komt van het feit dat je tijdens die 1.000 kilometer eigenlijk acht ritten fietst op vier dagen”, legt Mark uit. “Dat doen we met acht personen. Ondertussen zijn we echter al met een team van twintig à dertig personen die meefietsen. We zijn met vijf ploegen ingeschreven.”

Team 8 op een rij kreeg voor de fietsmarathon de steun van fietsclub Mialleno (Italiaans voor Ik train mezelf). De club organiseert elke dinsdag en donderdag indoor fietslessen in Sint-Amands. “Er zijn achttien fietsen ter beschikking. Dat betekent dat er 180 fietsen kunnen gereserveerd worden aan 12 euro per fiets en per uur. Daarvan zijn er 160 gereserveerd. Dat betekent dat we ongeveer 2.000 euro gaan verdienen vandaag (zaterdag, red.). Maar ook de samenhorigheid is belangrijk.” (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners