Jong geleerd, oud gedaan.© koen fasseur

Heicross leert kleuters, peuters, tieners en papa’s genieten van veldrijden

Kalmthout -

Een parcours met zandbak, brug, balken en kronkelende bospaadjes was zaterdag de uitdaging voor meer dan vijfhonderd veldrijders, waaronder zowel kleuters als echte wielertoeristen. De organiserende Lukebikers brachten voor de vierde keer de koers naar het volk.

De pandemie legde de Heicross stil. Maar wie dacht dat corona een negatieve invloed zou hebben op de Heicross kon zaterdag met eigen ogen vaststellen dat het tegengestelde waar

Aanmoediging en steun, ja soms is het nodig.© koen fasseur

was. Nooit eerder waren er meer deelnemers dan voor deze editie. 

Organisator Arvid Vanwesenbeeck: “Met meer dan vijfhonderd deelnemers overtreffen we onze verwachtingen. Alles wees erop dat het succes van de Heicross gestaag zou groeien en daarom hebben we het parcours al met een kleine kilometer verlengd. Maar dit succes hadden we niet verwacht”, geeft Vanwesenbeeck mee.

Balkjes: geen probleem.© koen fasseur

Volgens hem heeft het alles van doen met de ondertussen bekende formule. “We dompelen het veldrijden helemaal onder in een familiale sfeer. De kleinsten met hun loopfietsjes genieten evenveel als de strak afgetrainde papa’s. We zijn blij dat er zoveel kleuters en jonge kinderen meedoen. Hier kunnen ze ongedwongen proeven van fietsen in de zandbak en de rest van het parcours. Trouwens de gemiddelde leeftijd van de deelnemers is amper zestien jaar. Dat belooft voor de toekomst”, vindt Arvid Vanwesenbeeck. Hij geeft alvast mee dat er volgend jaar in januari opnieuw een Heicross op het programma staat.

Wat verder staan Ibe, Nils, Bent en Rune nog na te genieten van hun prestaties. “Het plezantste was het ploeteren in de zandbak”, laten Nils en Bent alvast weten. Voor papa Roel Vanlergerghen is het belangrijk dat de kinderen plezier beleven aan het veldrijden. “Wanneer ik zie dat ze met een glimlach met hun fietsje door het zand ploeteren, stemt me dat erg gelukkig.”

Ibe, Nils, Bent en Rune genieten nog van hun veldrit.© koen fasseur

Ook Karel, Wout en Vince hebben hun wedstrijd er al opzitten. De medailles zijn binnen, maar het trio vindt het leuk om toch nog eens samen op het erepodium te staan terwijl de ouders alles vastleggen op foto. Papa Bart Raats: “De jongens zijn aangesloten bij moutainbikeschool Noorderkempen. Vanuit de club werd gevraagd om deel te nemen aan de Heicross en dus staan we hier. Het plezante hier is de familiale sfeer en het feit dat de Heicross het veldrijden toegankelijk maakt voor jong en oud.”

(Erik Vandewalle )

Karel, Wout en Vince willen samen op het erepodium en dat kan in de Heicross..© koen fasseur

Op weg naar plezier.© koen fasseur

We komen er wel.© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners