© BELGA

Alexander Doom plaatst zich met persoonlijk record op 400m voor EK indoor, Tibo De Smet verpulvert Belgisch record

Alexander Doom heeft zich zondag op een meeting in Luxemburg geplaatst voor het EK indooratletiek in Istanboel. Hij won de wedstrijd in een persoonlijk record op de 400 meter van 46.20.

Bron: BELGA

De EK-limiet staat op 46.35, het persoonlijk record van Doom bedroeg 46.86. Daar dook hij met 46.20 dus gevoelig onder. Op de Belgische ranking aller tijden springt de Belgian Tornado over de drie broers Borlée naar de tweede plaats.

Alleen Julien Watrin (45.88) en Cedric Van Branteghem (46.18) deden ooit beter. Op de wereldranglijst van dit seizoen, dat natuurlijk nog pril is, komt Doom op de vierde plaats.

Het EK indoor gaat door van 2 tot en met 5 maart.

© Geert De Rycke

Tibo De Smet verpulvert Belgisch record

Tibo De Smet heeft zondag op een meeting in Luxemburg het Belgisch record op de 800 meter indoor verpulverd. De 23-jarige Oost-Vlaming denderde naar 1:45.04, uiteraard goed voor kwalificatie voor het EK in zaal in Istanboel. Slechts 23 atleten waren ooit sneller in de hele wereld.

De limiet voor Istanboel staat op 1:46.75, het persoonlijk record van De Smet stond op 1:46.80. Onder die chrono’s ging hij zondag ruimschoots, maar ook onder het Belgisch record van Eliott Crestan. Dat stond op 1:46.11.

De Smet komt op de 24e plaats op de mondiale ranking aller tijden en op de eerste plaats op de wereldranglijst van dit seizoen. Op de Europese ranking aller tijd is hij elfde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek