© Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik organiseer een evenement in het teken van borsten”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Isabel Derveld (24).

Rebecca Van Remoortere

“Ik ga seksuologie studeren. Daarvoor verhuis ik speciaal van Nederland naar België. In Nederland bestaat die opleiding niet, dus ik trek naar Leuven. Ik heb eerst European studies gedaan, ik ga mezelf nu helemaal omscholen. Ik ben ondertussen al bezig met een aantal projecten rond seksuele gezondheid. Het is 2023 en er is nog altijd zo weinig onderzoek gedaan naar dit thema specifiek voor vrouwen en jonge meisjes.”

“Ik ben nu bezig met de organisatie van een evenement dat in het teken staat van borsten en de onzekerheden die daarbij komen kijken. Er komt een tentoonstelling, sprekers en een markt. Titiversary heet het evenement. Vrouwen schamen zich snel. Over hun lichaam of op seksueel vlak en daar moeten we van af.”

“Ik krijg via sociale media nu al veel berichten van meisjes en vrouwen die graag willen komen en het samen over dat onderwerp willen hebben. Dat doet me wel wat. Ik wil graag mijn platform uitbreiden en veel vrouwen bereiken. Zoiets zie ik meer zitten dan bijvoorbeeld seksuele relatietherapie geven. Al komen vrienden wel al heel lang vaak naar mij als ze met iets zitten wat te maken heeft met hun seksleven of lichaam. Het is het lot dat ik iets moet doen met seksuologie, denk ik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen