Skilegende Lindsey Vonn bedwingt ‘gevaarlijkste afdaling ter wereld’... in het donker: “Dit is voor mijn mama”

Weinig skiërs waren zo succesvol in hun carrière als Lindsey Vonn. De Amerikaanse zette begin 2019 een punt achter haar loopbaan, maar is nog steeds in topconditie. Dat blijkt uit een video van Redbull, waarin de 38-jarige Vonn de razendsnelle en gevaarlijke afdaling van Kitzbühel afdaalde... in het donker.

Vincent Van Genechten

De Streif staat bekend als de moeilijkste afdaling ter wereld. Elk jaar komen er skiërs ten val, de ene al wat zwaarder dan de andere. De Noor Aleksander Aamodt Kilde won er zaterdag nog de tweede wereldbekerwedstrijd afdaling. Op de mythische Streif bleef Kilde - die in de eerste run slechts ternauwernood recht bleef - met 1:56.90 de Fransman Johan Clarey, tweede op 67 honderdsten, en de Amerikaan Travis Ganong, derde op 95 honderdsten, voor.

Vonn vond het desondanks een goed idee om in het donker naar beneden te skiën, met topsnelheden tot 140 kilometer per uur.

De beelden:

“Ik heb het gedaan!”, gilde de Amerikaanse legende het uit op sociale media. “Ik heb de moeilijkste afdaling ter wereld bedwongen, de Streif, tijdens de nacht. Ik heb altijd al tussen de mannen willen skiën, maar ik was er eerlijk gezegd niet zeker van dat ik het zou kunnen. Dit was dus een van de meest gekke en gevaarlijke projecten uit mijn leven. Ik heb nu nog meer respect voor de mannen die hier vanaf gaan. Ik draag deze prestatie op aan mijn mama, ik weet dat ze trots zou zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten