Dít is pas een matchpunt: Sebastian Korda na thriller en fantastische passeerbal voor het eerst in kwartfinales Australian Open

De Amerikaan Sebastian Korda (ATP 31) heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. Het is de eerste keer dat hij de laatste acht bereikt op een grandslamtoernooi.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 22-jarige Korda, wiens vader Petr Korda in 1998 de Australian Open won, versloeg in de vierde ronde de Pool Hubert Hurkacz (ATP 11) in vijf sets. Het werd 3-6, 6-3, 6-2, 1-6 en 7-6 (10/7).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de kwartfinales staat Korda, het 29e reekshoofd, tegenover de Rus Karen Khachanov (ATP 20). Die schakelde de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP 31) uit met 6-0, 6-0 en 7-6 (7/4). 

Ook voor de 26-jarige Khachanov is het zijn eerste kwartfinale op de Australian Open. De Rus was eind vorig seizoen halvefinalist op de US Open en haalde al de laatste acht op Roland Garros (in 2019) en Wimbledon (in 2021).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis