Minh Nghia Vuong.© Politie Eenheid Rotterdam eo, MEDIA TV

Nederlandse politie verspreidt naam en foto van voortvluchtige verdachte van dodelijke schietpartij op parking van winkelcentrum

De verdachte die zaterdag een vrouw doodschoot en haar dochter zwaar verwondde aan een winkelcentrum in het Nederlandse Zwijndrecht, is de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Het is de ex-partner van de dochter, bevestigt de politie. De man is nog steeds voortvluchtig, de politie is naarstig naar hem op zoek.

jvhBron: De Telegraaf

Vuong wordt ervan verdacht zaterdagmiddag rond 13.45 uur twee vrouwen onder vuur te hebben genomen aan het winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht, nabij Dordrecht. Daarbij kwam een 66-jarige vrouw om het leven, haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. De dader is de ex-partner van de dochter, dat bevestigt de politie. De man wist na de schietpartij te ontkomen.

LEES OOK. Moeder doodgeschoten op parkeerplaats van Nederlands winkelcentrum, dochter gewond: “Hij schoot nog eens op haar toen ze op de grond lag”

“De verdachte is 1,70 meter lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur, en kort zwart haar”, klinkt het. “Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, daaronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ’Lucky’.

De politie maakte melding van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt. Er is met veel eenheden naar hem gezocht, onder meer op uitvalswegen rond het winkelcentrum.

Vuong wordt omschreven als “vuurwapen- en vluchtgevaarlijk”. De politie roept mensen dan ook op om de man niet zelf te benaderen, maar meteen het noodnummer 112 te bellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER