© MEDIA TV

Moeder (66) doodgeschoten op parkeerplaats van Nederlands winkelcentrum, dochter (38) gewond: “Hij schoot nog eens op haar toen ze op de grond lag”

Op een parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht, een Nederlandse gemeente in de buurt van Dordrecht, is zaterdagmiddag op twee personen geschoten. Het gaat om 66-jarige vrouw uit Dordrecht en haar 38-jarige dochter uit Rotterdam. De moeder is overleden, haar dochter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De dader sloeg op de vlucht met de wagen, hij is zaterdagavond nog niet gevat.

jvhBron: BELGA, De Telegraaf

De dader sloeg met een auto op de vlucht en de politie zoekt met man en macht. Volgens de politie heeft de schietpartij zich in de relationele sfeer afgespeeld. De slachtoffers en de dader kenden elkaar, maar een politiewoordvoerder kan verder niets zeggen over hun relatie. Bronnen meldden tegenover De Telegraaf dat de schutter de ex-vriend van de 38-jarige vrouw zou zijn, maar deze info is niet bevestigd.

Een getuige en haar zoon stonden bij de Blokker toen zij plotseling veel lawaai hoorden op het volle parkeerterrein. “Ik zag een man met zwarte kleding, een beetje gezet. Hij was aan het schreeuwen tegen een vrouw, een andere vrouw hield hij achter zijn rug. Hij pakte een pistool en schoot in de lucht. Vervolgens schoot hij op de vrouw. Mijn zoon heeft gezien dat toen de vrouw op de grond lag, hij nog een keer op haar schoot. Vervolgens heb ik mijn zoon de winkel in gesleurd”, vertelt de aangeslagen vrouw aan de krant De Telegraaf. Wat er daarna is gebeurd, heeft zij niet meer gezien.

© AS MEDIA

De paniek op het parkeerterrein was enorm toen er werd geschoten. Mensen begonnen te rennen en weg te vluchten. De politie is een onderzoek gestart en heeft de parkeerplaats afgezet met grote zwarte hekken, daarachter ligt het slachtoffer gedrapeerd onder een wit laken. Speurders onderzoeken de plaats delict en verhoren getuigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER