© ATV, BFM

E19 richting Nederland weer vrij na ongeval in file na kettingbotsing, bestuurster kritiek

Brecht, Wuustwezel -

Door een ernstig ongeval op de E19 van Antwerpen naar Nederland was de snelweg zaterdagnamiddag urenlang versperd ter hoogte van Brecht. Een bestuurster is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde in de staart van een file na een eerdere kettingbotsing in Loenhout.

jtp

Het eerste ongeval gebeurde rond 12.15u ter hoogte van Loenhout (Wuustwezel). Daar hing zaterdagmiddag plaatselijk heel veel mist, waardoor de zichtbaarheid erg beperkt was. “Tien voertuigen kwamen in botsing met elkaar”, zegt woordvoerder Sandra Eyschen van de federale politie. “Twee personen raakten lichtgewond.”

Verschillende wagens moesten getakeld worden. Door dat ongeval stond een kilometerslange file richting Nederland. In de staart van die file gebeurde rond 13.30u een tweede ongeval ter hoogte van Brecht. “Daarbij belandde een auto deels onder een vrachtwagen”, bevestigt Eyschen. De brandweer bevrijdde de bestuurster uit het wrak. De vrouw uit Wuustwezel is in kritieke toestand naar het UZA naar Edegem gebracht.

Door het ongeval raakte de E19 ter hoogte van Brecht volledig versperd. De dienst fotogrammetrie van de federale politie kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval in beeld te brengen. Al het verkeer richting Nederland moest de snelweg verlaten aan de afrit Sint-Job-in-'t-Goor en omrijden via de Bredabaan tot aan de oprit Brecht. Verkeer op lange afstand, van Antwerpen naar Breda, werd aangeraden om te rijden via de A12 naar Bergen-op-Zoom.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Kort voor het eerste ongeval hing er plaatselijk enorm veel mist in de omgeving van Brecht en Loenhout.© Vlaams Verkeerscentrum

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen