Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, kreeg een rondleiding bij het veiligheidsbedrijf GR Technics in Beerse.© Unizo

Minister Annelies Verlinden bezoekt GR Technics: “Alles in eigen huis om veiligheid te garanderen”

Beerse -

GR Technics, het bedrijf in mobiele camera- en lichtmasten en energiesystemen in de Beemdenstaat in Beerse, kreeg minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over de vloer. “Het is een geruststelling dat we zelf alles in huis hebben om de veiligheid te garanderen”, zei de minister bij haar werkbezoek.

Bart Van den Langenbergh

Minister Annelies Verlinden zou normaal gezien in november vorig jaar op de Dag van de Ondernemer van Unizo naar GR Technics in Beerse komen, maar moest toen de afspraak uitstellen. Vrijdagavond maakte de minister alsnog kennis met het reilen en zeilen van GR Technics van zaakvoerder Gunter Roefs.

“Wij bouwen sinds 2005 mobiele verlichtings- en cameramasten voor het verlichten en beveiligen van bouwwerven, maar ook voor de camerabewaking op festivals of het openbaar domein tijdens grootschalige events”, legt Gunter Roefs uit. “Zo kan je onze masten, beter bekend onder de merknaam Stalico, terugvinden op Tomorrowland in Boom, The Tall Ships Races in Antwerpen of op de E3-prijs in Harelbeke.”

Ook buiten de landsgrenzen duiken de masten van GR Technics op, zelfs aan de grens tussen Polen en Oekraïne.

Zaakvoerder Gunter Roefs, Unizo-directeur Carl Van Dyck en burgemeester Bart Craane van Beerse leiden minister Verlinden rond bij GR Technics.© Unizo

“Ook de veiligheidsdiensten, politie en openbare diensten in België, materies die onder de bevoegdheid van de minister vallen, nemen masten van Stalico af”, vertelt Carl Van Dyck, provinciaal directeur van Unizo Antwerpen. “Door de minister een kijkje te laten nemen achter de schermen van GR Technics lieten we haar kennismaken met de ondernemer achter het product en zijn ondernemersverhaal.”

De minister was onder de indruk van de rondleiding bij GR Technics. “Mijn bakermat ligt in Beerse en ik ben altijd onder de indruk wanneer ik zie wat voor knappe bedrijven hier aanwezig zijn”, legde Verlinden uit. “Wij moeten zeker niet onderdoen voor grotere bedrijven in het buitenland. Zeker wanneer we hoe langer hoe meer moeten opletten met online veiligheid en hackings is het een geruststelling te weten dat we zelf alles in huis hebben om de veiligheid te garanderen.”

Op het einde van het bezoek kreeg de minister de eigen gebrouwen gin ‘GRin’ en honing die is geproduceerd in bijenkasten op het terrein, mee naar huis.

Minister Annelies Verlinden bekijkt de camera- en lichtmasten bij GR Technics in Beerse.© Unizo

Minister Annelies Verlinden zit rond de tafel met Carl Van Dyck van Unizo provincie Antwerpen en Gunter Roefs van GR Technics in Beerse.© Unizo

Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, kreeg een rondleiding bij het veiligheidsbedrijf GR Technics in Beerse.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners