De kunstenaars aan het werk in hun atelier.© RR

Kunstkring Lazernij bestaat 45 jaar

Rumst -

Dit weekend wordt het 45-jarig bestaan van Kunstkring Lazernij gevierd. Na een officieel inleidingsplechtigheid op vrijdag kan iedereen dit weekend kennis maken met de werken van de verschillende ateliers. Later dit jaar volgen nog tentoonstellingen naar aanleiding van hun saffieren bestaansjaar.

© RR

In 1978 voelden enkele gedreven kunstenaars uit de regio de behoefte om zich te verenigen. Ze huurden een lazarettenhuisje in de Lazarusstraat 8 om te vergaderen, te werken en hun kunstwerken te exposeren.

In 1980 werd Kunstkring Lazernij officieel een vzw en André de Brabandere de eerste voorzitter. Reeds na enkele succesvolle jaren kon de vereniging het pand aankopen waarmee ze dus sindsdien er hun eigen vaste stek hebben.

Ook het bestaande tekenatelier onder leiding van Maria Van Laer verhuisde naar de galerie die verder uitbreidde met ateliers schilderen, aquarel en kalligrafie. Nog later werden die aangevuld met ateliers vrije grafiek en zijdeschilderen.

Vandaag telt vzw Kunstkring Lazernij ruim honderd leden waarvan een veertigtal ook exposerend lid zijn. Jeanine Van Durme hanteert momenteel de voorzittershamer. Naast de huidige voorjaarstentoonstelling is vooral de zomertentoonstelling in augustus een hoogtepunt. Het thema in dit 45ste bestaansjaar is Maanlicht overgoten.

De tentoonstelling kan op 18 en 19 februari van 14 tot 18u bezocht worden. (JW)

www.lazernij.be ; fb.com/lazernij

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners