© ATV

Extra snelheidscontroles op Turnhoutsebaan vanaf volgende week

Borgerhout -

Vanaf volgende week zullen er extra snelheidscontroles gehouden worden op de Turnhoutsebaan in Borgerhout om ervoor te zorgen dat de fietsers er veilig kunnen rijden. Dinsdag wordt opnieuw een mobiele flitspaal geplaatst aan de gewestweg.

Bron: ATV

Handelaars van de Turnhoutsebaan zeiden woensdag nog op ATV dat de handhaving er veel lakser is geworden. Er blijft een probleem met dubbelparkeren en chauffeurs die de regels van de fietsstraat, een half jaar na het invoeren er van, niét volgen. Vlaams mobiliteitsminsiter Lydia Peeters zal binnenkort een vaste flitspaal plaatsen om snelheidsovertreders te beboeten. En ook de mobiele flitscamera komt er dus terug.

“Helaas zijn er nog altijd heel wat hardleerse mensen die telkens toch opnieuw heel wat overtredingen begaan”, zegt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters. “Vandaar dat we moeten blijven inzetten op handhaving. Volgende week, de 24ste, zal de mobiele flitscamera sowieso terug geplaatst worden. Maar we zijn ook nog volop bezig met de uitrol van de vaste installaties. En dat zal ook weldra geplaatst kunnen worden.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV