De actie van Groen Ranst in 2021.© rr

Groen Ranst: “Tevreden dat plannen leidingstraat van de baan zijn”

Ranst -

Minister Zuhal Demir (N-VA) zet het pijpleidingtraject tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied voorlopig stop. “De argumenten die ze nu aanhaalt om het project in de ijskast te stoppen, zijn precies dezelfde die Vlaams Parlementslid Staf Aerts en Luc Redig van Groen Ranst aanhaalden toen ze in de zomer van 2021 actie voerden tegen de plannen om een leidingstraat dwars door het Muizenbos in Ranst aan te leggen”, zegt Groen Ranst in een persbericht.

Via die leidingen zouden chemische stoffen worden vervoerd tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. “”Belangrijk en uitstekend nieuws voor veel inwoners van de provincie Antwerpen en Limburg: het traject voor leidingstraat wordt stopgezet. Eerst moet duidelijk zijn dat de leidingstraat volledig inzet op de klimaat- en energietransitie richting minder fossiele brandstoffen. Dat was ook exact het standpunt van Groen tijdens de zomer van 2021 en ook één van mijn eerste acties als Vlaams parlementslid. Twee jaar later volgt minister Demir dus alsnog onze argumenten,” stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Staf Aerts (Groen).

Ook schepen Luc Redig van Groen Ranst is tevreden: “Na de vele protestacties en de meer dan 4.300 bezwaren die ingediend werden, is het nu ook voor minister Demir duidelijk dat het project grondig bijgestuurd zal moeten worden. Jammer, dat zo veel inwoners zo lang in onzekerheid zijn moeten blijven, maar we zijn heel tevreden dat de Vlaamse regering ons standpunt nu wel volgt en dit project stopzet.”

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners