Het Hofke van Wommelgem op de Kerkplaats.© RR

Hofke van Wommelgem sluit tijdelijk de deuren

Wommelgem -

Het Hofke Van Wommelgem, een restaurant in het oudste gebouw van de Kerkplaats en wellicht van heel Wommelgem, sluit tijdelijk de deuren.

“Door de extreem hoge tarieven voor elektriciteit en gas hebben we besloten om het mooiste restaurant van Wommelgem tijdelijk niet te openen voor diners en brunches”, laat uitbater Sebastiaan Kastelijn weten.

“Ons oude gebouw voldoet niet aan de moderne eisen inzake isolatie en verwarming. De kosten om het gebouw verwarmd te krijgen, liggen hoger dan de omzet. We gaan hier en elders in Wommelgem wel andere horeca-activiteiten organiseren, waarover we spoedig zullen communiceren. Tegoedbonnen, vouchers en kortingsbonnen blijven geldig en zijn binnenkort ook te gebruiken in onze andere zaken zoals het clubhuis van tennisclub Ten Hoeve in Wommelgem en het clubhuis van tennisclub Ter Linden in Edegem.

Het hoekpand op archiefbeeld ten tijde van ‘bakkerke zout’.© Heemkring De Kaeck

Brouwerij

Het hoekpand in de Adolf Mortelmansstraat is zeker het oudste gebouw op de Kerkplaats. Sporen gaan terug tot in de vroege achttiende eeuw. Het pand was toen een kleine brouwerij met de naam De Dry Koningen. Wellicht heeft het ook later dienst gedaan als een soort handelshuis gezien de gewelfde kelderconstructies voor de opslag van goederen. Oudere Wommelgemnaren kennen het pand als ‘bakkerke zout’, een artisanale bakker die brood bakte op houtkrullen en waar de jeugd snoep kon kopen.

In een recenter verleden was het pand een bekend adres voor wie zijn steak graag opgediend kreeg op de tonen van saxofoonklanken, die in restaurant ‘t Jazzfornuis ook geregeld live gespeeld werden. Maar de zaak ging failliet en ook andere horecaondernemers die het daarna probeerden, hielden het niet lang vol. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners