Wie komt er op 12 februari mee bomen planten?© Natuurpunt Voorkempen

Helpende handen gevraagd om samen nieuw bos te planten aan Kluisbaan

Malle, Zoersel -

In de vallei van de Delfte Beek op de grens van Malle en Zoersel verrijst in de loop van dit jaar een nieuw bos van 3 hectare. Op zondag 12 februari wordt er een eerste perceel van 0,8 hectare aangeplant. Natuurpunt Voorkempen nodigt alle natuurliefhebbers uit om de boompjes in de grond te steken.

Kristin Matthyssen

Vorig jaar kon de plaatselijke afdeling van Natuurpunt een terrein van 5,5 hectare verwerven aan de Kluisbaan in het Zoerselse gehucht Einhoven. Door de uitbreiding, beslaat het natuurgebied in de vallei van de Delfte Beek nu meer dan 120 hectare.

Op de nieuw aangekochte percelen wil de vereniging in de loop van dit jaar meer dan 3 hectare nieuw bos aanplanten. Zo kunnen ze een voormalige akker omtoveren tot een biodivers bos. Voor deze aanplant maken de natuurvrienden een zorgvuldige selectie van streekeigen soorten en ze voorzien ook de nodige nazorg.

Op zondag 12 februari wordt het eerste perceel van ongeveer 0,8 ha bebost. Het is de bedoeling om hier circa 1.900 boompjes aan te planten en daarbij kunnen we heel wat helpende handen gebruiken. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met het natuurgebied.

Wie mee wil planten, is welkom tussen 10 en 15 uur. Je komt wanneer het je past en blijft zo lang als je wilt. Neem een spade, werkhandschoenen en laarzen mee. Tussendoor is er voor de helpers verse soep, belegde broodjes en een drankje.

© Natuurpunt Voorkempen

Het perceel ligt aan de Kluisbaan in Zoersel. Kom bij voorkeur met de fiets. Als je met de auto komt, kan je parkeren langs de Kruisdreef.

Ook financieel kan je het bos laten groeien. Als je 40 euro schenkt, kan Natuurpunt hier 20 m² nieuw bos realiseren en met 100 euro zelfs 50 m². Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar.

https://iksteun.natuurpunt.be/project/39667

© Natuurpunt Voorkempen

© Natuurpunt Voorkempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners