© Tom Palmaers

Dertigers riskeren 30 maanden cel voor cannabisplantage in woning

Ravels, Turnhout

De 34-jarige R.H. uit Ravels en de 32-jarige I.G. uit Turnhout riskeren elk een gevangenisstraf van dertig maanden en een boete voor het uitbaten van een cannabisplantage in een woning op de Grote Baan in Ravels.

De politie ontving in juli 2021 informatie over een indringende cannabisgeur bij een huis aan de Grote Baan in Ravels. Er waren ook twee rookkanalen aanwezig. Op 5 augustus ontdekten de speurders bij een huiszoeking een professioneel uitgeruste cannabisplantage in drie teeltruimtes op de eerste verdieping en zolder van het huis. Er stonden in totaal 678 cannabisplanten en er werd ook elektriciteit illegaal afgetapt.

De 34-jarige R.H. was eigenaar van de woning maar woonde op dat moment op een ander adres. Hij had het huis wel ter beschikking gesteld aan de 32-jarige I.G. uit Turnhout “Uit gegevens van de ANPR-camera’s blijkt dat H. nog geregeld naar de woning kwam. Hij onderhield er ook nog de voortuin”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere. “Er werden ook vingersporen van de man gevonden.”

Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve celstraf van dertig maanden voor beide beklaagden en de verbeurdverklaring van 200.000 euro. Beide beklaagden ontkenden dat ze iets afwisten van een plantage. Volgens I.G. verhuurde hij de woning zelf aan een Nederlander om gokschulden af te lossen. Vonnis op 17 februari. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners