© AFP

Transferverbod voor Sheffield United, zusterclub van Beerschot

Sheffield United heeft een transferverbod gekregen van de English Football League (EFL). De club is in gebreke gebleven voor de betaling van een vorige transfer. Vorige maand kreeg Beerschot, de zusterclub van Sheffield United, ook al een transferverbod om een gelijkaardige reden. Beerschot werkte de achterstallige betalingen intussen weg waardoor het transferverbod werd opgeheven.

kofr

Sheffield United heeft een transferverbod gekregen omdat het artikel 52.2.3 van de EFL-regels heeft geschonden. Daarin staat dat een club aan een transferverbod zal onderworpen worden, “als de club in gebreke blijft met betalingen aan een andere club op grond van een transfer- of compensatieovereenkomst”.

LEES OOK. Beerschot voert kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro door, transferban opgeheven

Dat klinkt bekend in de oren want vorige maand kreeg ook Beerschot een transferban omdat het de achterstallige betalingen voor de transfers van Nökkvi Thórisson en Apostolos Kontstantopoulos niet tijdig betaald had. Intussen werden die achterstallige betalingen weggewerkt waardoor de transferban van Beerschot werd opgeheven. Maar een paar weken later heeft Sheffield United, de zusterclub van Beerschot, dus een gelijkaardig probleem.

De transferban zou los staan van de eventuele verkoop van de club. Vorige maand geraakte immers bekend dat de Saudische prins Adbullah Bin Mosaad een overnamebod op Sheffield United had aanvaard. De EFL buigt zich sindsdien over de fondsen en de waarachtigheid van het businessplan van de nieuwe potentiële eigenaar. Sheffield United staat momenteel tweede in de Engelse tweede klasse met een mooie bonus van elf punten op de derde in de stand. De club droomt dan ook van rechtstreekse promotie naar de Premier League.

LEES OOK. Saudische prins van Beerschot heeft ‘substantieel’ overnamebod voor Sheffield United aanvaard

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners