© AP

DISCUSSIE. Moet België extra wapens naar Oekraïne sturen? Waarom wel/niet?

België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan Oekraïne. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag gezegd aan de vooravond van een cruciale vergadering van de contactgroep Oekraïne in het Duitse Ramstein. De bijeenkomst is bedoeld om verdere hulp aan Kyiv te coördineren nu het Russische leger zijn troepen in de strijd om Bachmoet gooit.

Sonia De Bock

LEES OOK. Wapenwedloop Oekraïne neemt “nooit geziene” proporties aan, ook ons land van plan extra wapens te sturen

Cruciaal daarbij is de beslissing om Leopard 2-tanks van Duitse makelij naar Kyiv te sturen. Duitsland moet daarvoor zijn fiat geven. De extra steun zal aan bod komen op de ministerraad van vrijdag. Het gaat om antitank- en luchtafweergeschut.

Negen andere Europese landen, waaronder de drie Baltische Staten, het VK, Nederland, Polen en Denemarken, kwamen donderdag al samen in Tallinn. Hun vergadering resulteerde in een gezamenlijke belofte om de militaire hulp aan Oekraïne tot “nooit geziene” hoogte op te voeren.

LEES OOK. Hoe oude tanks van het Belgische leger op het slagveld in Oekraïne belandden en een Willebroeks bedrijf er goed aan verdiende

Wat denk jij? Moet België extra wapens naar Oekraïne sturen? Waarom wel/niet?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER