Carl Geeraerts, Rudi Sempels, Fons Stuyts, Dennis© koen fasseur

Polderdistrict schenkt keizer van het gansrijden Dennis Aendekerk paardendeken

Berendrecht, Lillo -

Dennis Aendekerk werd donderdagavond gehuldigd op het districtshuis van Berendrecht. Hij werd er ontvangen door het districtsbestuur en vertegenwoordigers van de verschillende gansrijdersverenigingen uit de Polder.

Zondag 3 april 2022 zal voor Dennis Aendekerk voor altijd een bijzondere dag blijven. Toen ging hij op de Botermarkt in Zandvliet aan de haal met de ganzenkop en werd zo de 73ste keizer van de Polder. 

Keizer Dennis Aendekerk.© w&f

Die 73 ste editie van het keizerrijden was een hoogst opmerkelijke, want het was de eerste keer dat er een keizer werd gekroond na de pandemie. Voor het eerst sedert 2019 werd begin april vorig jaar opnieuw een volksfeest georganiseerd. Het werd op de Botermarkt ook een erg lange strijd in het donker, want pas rond 20u gaf de gans zich toen gewonnen en kon Dennis Aendekerk de titel van keizer op zijn erelijst schrijven. Enkele weken daarvoor ging hij ook al aan de haal met de kop van de Ware Gans. Zo heeft Dennis Aendekerk al vijf koninklijke titels op zijn naam staan. Hij kroonde zich in 2010, 2014, 2016, 2018 en dus ook vorig jaar. Het is de negende keer dat de keizerlijke titel naar De Ware Gans Berendrecht ging. De laatste keer dat Lillo de hoogste titel binnenhaalde, dateert al van 2011 met Pascal Van Meir.

Keizerlijke familie op de eerste rij.© koen fasseur

Dennis Aendekerk is telg uit een befaamd gansrijdersgeslacht van de familie Aendekerk bij De Oude Gans Berendrecht en de familie Van Meir van de Ware Gans Lillo. Op het districtshuis eerde schepen Rudi Sempels (N-VA) de keizer en overhandigde hem een paardendeken. Voor schepen Sempels een blije gebeurtenis, want hij is feestbeheerder bij De Ware Gans Lillo. Zondag 26 maart verdedigt Dennis Aendekerk zijn titel in Lillo.

(evdw)

Een paardenkdeken voor de keizer.© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners