Er was zoveel belangstelling dat de ontmoetingen met beroepsmensen in meerdere campusgebouwen stonden ingepland.© Joris Herregods

Tweeduizend zesdejaars jagen dromen na en komen op Drie Eiken ‘daten met beroepen’: traditie sinds 1968

“Hallo meneer, ik wil wielerjournalist worden. En dan naar de Tour de France, zoals Maarten Vangramberen. Voor tv-interviews. Hoe pak ik dat vanaf nu aan?”

Meerdere 17-jarigen lopen met zo’n heel concrete droom rond en legden hem donderdagavond op tafel tijdens de Beroepeninfoavond op de Campus Drie Eiken in Wilrijk. Sommigen willen de lucht in en konden een piloot ontmoeten, willen aan een operatietafel staan, of radioprogramma’s maken. Die laatsten konden daarover in gesprek gaan met Antwerpenaar Guy De Pré (Radio 2).

Vraag het aan Guy De Pré: goed idee toch, als je de media in wil?© joris herregods

De beroepeninfoavond is er al vanaf 1968 en is al die tijd een samenwerking tussen Rotary en de Universiteit. Dit schooljaar werden 52 secundaire scholen aangesproken en schreven tweeduizend zesdejaars zich in. Het gezellige ‘speeddaten’ in de universiteitsgebouwen is een gouden formule, en zorgt voor informatieve en inspirerende ontmoetingen. Tweehonderd mensen uit het beroepsleven zaten aan de andere kant van de tafels en hadden na twee uur converseren geen speeksel meer. Het was druk en rumoerig, zoals het hoort, en iedereen was blij dat dit weer fysiek kon na enkele online-edities. De Antwerpse ‘Rotariërs’ zorgden voor logistiek, opvang en al het andere geregel.

De jongeren kwamen uit Goot-Antwerpen, sommige scholen hadden busvervoer ingelegd en de zesdejaars moesten zich goed organiseren om die enkele uurtjes in te delen. De ‘informanten’ zaten namelijk over meerdere campusgebouwen verspreid: planning en organisatie, meteen een van de basiskwaliteiten als je ooit in de Tour wil meedraaien.

Deze dames willen weten hoe het er op een krantenredactie aan toe gaat.© Joris Herregods

Grote bedrijvigheid rond de campusgebouwen Drie Eiken.© Joris Herregods

Zelf een bedrijf opstarten? Begin al in je zesde jaar aan je droom en praat met een ondernemer.© Joris Herregods

 ph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners