Het voormalige gebouw van Drankhandel Verschueren.© Patrick De Roo

Drankhandel Verschueren verhuist van Dam naar Luchtbal: “De buurt is niet meer geschikt voor grote bedrijven”

Antwerpen -

Drankenhandel Verschueren slaat na bijna vijftig jaar zijn bladzijde in Antwerpen Dam om. Het familiebedrijf begint aan een nieuw hoofdstuk in de Michiganstraat nabij de Noorderlaan. De verhuis gaat gepaard met de nodige veranderingen: Verschueren zal niet langer verkopen aan particulieren, maar gaat zich volledig toespitsen op de verkoop aan Antwerpse horecazaken. “Onze focus lag al een tijdje op distributie naar horeca, en dat willen we zo houden”, aldus zaakvoerder Jasper Verschueren.

“Na een kleine vijftig jaar in de Samberstraat beseffen we dat die locatie niet langer geschikt is voor ons. Antwerpen Dam groeit meer en meer uit tot een woonwijk. Prima voor ambachten en kleine kmo’s, maar niet voor een drankhandel met zware transporten”, oordeelt zaakvoerder Jasper Verschueren.

Op 18 februari verhuist het familiebedrijf daarom definitief van 2060 naar de Michiganstraat in Luchtbal. “We trekken richting de voormalige site van Opel. Daar zitten we meer op onze plaats”, gaat Verschueren verder. “Het is toegankelijker voor vrachtwagens. Het is bovendien de ideale uitvalsbasis richting het stadscentrum, en pakweg Brasschaat of Wilrijk. Op die manier behouden we onze uitstekende service en blijven we flexibel werken.”

Verschueren zal voortaan de focus richten op haar verkoop aan de Antwerpse horeca. “Dat zijn we in de loop der jaren steeds meer beginnen doen. We leveren aan een aantal vaste waarden zoals het Oud Arsenaal, de Varkenspoot en Den Absjaar.”

Einde voor particulieren

De verhuis naar Luchtbal betekent evenwel het einde van de drankverkoop aan particulieren. Een logische keuze, oordeelt Verschueren. “We geloofden niet langer in de groeikansen van een winkel in de stadskern. Antwerpenaren wonen klein en kopen bijgevolg kleinschalig aan. Voor die paar flesjes kunnen ze net zo goed terecht bij supermarkten, die vaak een mooi aanbod hebben.”

De voormalige site van Opel.© Kris Hossey

“Het was een fijne activiteit, maar de kracht is afgezwakt. Dat we particulieren nu links laten liggen, is voor ons geen financiële aderlating. We schakelen over naar een collect-en-gosysteem voor btw-plichtige klanten. Zo houden we de focus op grootschalige distributie.”

Wat er met het gebouw in de Samberstraat zal gebeuren, weet Verschueren niet. “Er is nog geen uitsluitsel over de bestemming”, besluit de zaakvoerder. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners