Eddy Smets zal op 18 februari van de partij zijn op Zandhoven Danst.© kma

Bal van de Burgemeester opgesplitst in twee avonden zodat jong en ouder aan hun trekken komen

Zandhoven -

Het traditioneel Bal van de Burgemeester in evenementenhal De Populier wordt een nieuw jasje aangemeten. Vrijdag 17 februari is er voor het eerst Zandhoven Danst: Afterwork. En zaterdag 18 februari speelt Eddy Smets voor de ontelbaarste keer tijdens Zandhoven Danst: Bal. Dubbele pret dus.

Op 2021 was er nog een gelivestreamde versie van het Bal van de Burgemeester waarbij inwoners thuis in eigen bubbel konden genieten. Vorig jaar was er het klassiek bal, met Ranstenaar Eddy Smets die in Zandhoven nog een zeer grote aanhang kent bij de danslustigen. Zijn publiek is meestal wel iets ouder. Om jongere mensen aan te spreken, was er de jongste edities ook telkens een deejay na Eddy Smets.

“Na een halve eeuw wilden we het bal in een nieuw kleedje steken”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Op vrijdag 17 februari is er een afterwork met deejay in De Populier. We denken dat ook heel wat bedrijven uit onze gemeente met hun medewerkers gaan afkomen. Zaterdag kan het publiek dat graag danst dan naar Eddy Smets komen luisteren, die ongeveer tot half twaalf ’s nachts zal spelen. De vorige jaren begon de deejay pas na Smets te spelen waardoor het altijd laat werd.”

Ook dit jaar gaat de opbrengst naar enkele lokale verenigingen, die met de kaarten rondkomen. Er worden nog flyers verdeeld. kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners