De Ketnetband vorig jaar op 1 mei tijdens de eerste Zandhoven Klinkt, wat een vaste traditie moet worden.© kma

Zandhoven toost voortaan niet meer op de liefde met hele gemeente maar op de arbeid

Zandhoven -

Wie in het gemeenteblad de agenda bekeken heeft merkte het vast al op: er staat geen Valentijnsdrink meer geprogrammeerd. “Klopt, we gaan die vervangen door Zandhoven Klinkt op 1 mei met optredens, wat vorig jaar een groot succes was”, legt burgemeester Luc Van Hove (CD&V) uit.

De gemeente Zandhoven introduceerde een dikke tien jaar geleden de Valentijnsdrink als late nieuwjaarsdrink voor haar inwoners. Meestal lokte dat toch zo’n 1.200 inwoners naar evenementenhal De Populier, waar ze naast gratis drank ook altijd op een stuk fruittaart werden getrakteerd. Maar de voorbije twee jaar konden de Valentijnsdrinks door de coronapandemie niet doorgaan, wat het gemeentebestuur inspireerde tot Zandhoven Klinkt op 1 mei 2022. Op het plein voor het gemeentehuis stroomde toen heel wat mensen samen voor gratis optredens van de Ketnetband en De Kreunaers. Er stonden springkastelen en iedereen kon gratis drinken.

“We hebben gemerkt dat Zandhoven Klinkt nog een diverser publiek aantrekt”, vertelt burgemeester Van Hove. “Tijdens de Valentijnsdrink was er ook wel kinderanimatie, maar van Zandhoven Klinkt konden nog veel meer jonge gezinnen meegenieten. Daarom hebben we beslist onze Valentijnsdrink te vervangen door een vaste jaarlijkse Zandhoven Klinkt op 1 mei. Die optredens kosten wel wat geld, waardoor we een keuze moesten maken tussen het ene of het andere.”

De eerste Zandhoven Klinkt baadde in de lentezon. “Hopelijk hebben we dit jaar opnieuw geluk met het weer”, duimt de burgemeester.

De late nieuwjaarsreceptie van de gemeente zal dus voortaan nog wat later op de Dag van de Arbeid plaatsvinden.

De Valentijnsdrink was leuk, maar het is tijd voor iets nieuws.© kma

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners