© koen fasseur

Restaurant Laan Thai viert tiende verjaardag met derde vestiging in Knokke

Stabroek, Kapellen -

Tien jaar geleden opende Tom Discart (48) zijn eerste Thais restaurant in de Stationsstraat in Kapellen. Een decennium later gaat Laan Thai 3 open. Voor zijn derde restaurant wijkt de chef-kok wel uit naar Knokke-Heist.

Thaise vrienden in Knokke-Heist baatten er restaurant Golden Buddha uit, ook een Thaise zaak. Tom Discart: “Omdat de uitbaters besloten om te stoppen met Golden Buddha, polsten ze bij ons of we geen interesse hadden om de zaak over te nemen. Op zo’n vraag antwoord je nooit onmiddellijk. Na grondig wikken en wegen besloten we toch de stap te zetten naar de Belgische kust.” 

Met de opening in Kapellen en twee jaar geleden in Stabroek was Laan Thai een echte nieuwkomer. Die troef heeft Laan Thai 3 niet. Want Knokke telt al verschillende Thaise restaurants, waaronder ook sterrenrestaurant Boo Raan. Discart: “Het is niet de bedoeling om in concurrente gaan met Boo Raan. Net zoals in Kapellen en Stabroek gaan we in Knokke onze menukaart uitspelen.” Wanneer alles volgens plan verloopt, wil Tom Discart vrijdag 17 februari Laan Thai 3 openen.

Tom Discart in Laan Thai 2.© koen fasseur

Tom Discart en een van zijn chefs kiezen ervoor om de zaak in Knokke-Heist zelf op te starten. Daarom gaat hij voor een korte tijd in Knokke wonen, want elke dag heen en weer rijden van de kust naar Stabroek vindt hij geen goed idee.

Discart: “In het Thais betekent ‘laan’ zoveel als een grote plaats waar mensen elkaar ontmoeten. ‘Laan Thai’ is dus een grote ontmoetingsplaats waar mensen samen komen om te genieten van de Thaise keuken. Ons avontuur begon in 2013, toen we in de Stationsstraat in Kapellen ons eerste restaurant openden Daarna verhuisden we naar Hoogboom. Aan het kruispunt van de Hoogboomsesteenweg en de Koningin Astridlaan baten we nog altijd Laan Thai 1 uit.”

Tom Discart wilde al vanaf het begin uitbreiden, maar het was wachten tot er een goed pand beschikbaar kwam. “Via onze glazenwasser kregen we twee jaar geleden de tip om eens een kijkje te nemen in de toenmalige Brasserie Wouter. Amper twee bezoeken later hakten we de knoop door en veranderde Brasserie Wouter in Laan Thai 2.”

Laan Thai 2 aan het Hoogeind in Stabroek.© koen fasseur

Om alle misverstanden te vermijden, benadrukt de Thais-Belgische chef dat Laan Thai niets van doen heeft met de meer verspreide Chinese restaurants. “De Thaise keuken is minder vet, omdat er veel meer groenten worden gebruikt. Wij gebruiken ook veel meer aromatische kruiden. De Thaise keuken is pikant, maar uiteraard passen we ons aan de Belgische smaak aan. Wat op onze menu omschreven staat als extra pikant, vinden wij maar gewoontjes.”

(Erik Vandewalle)

Info: www.laanthai.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners