De Schlagerij brengt zaterdag leven in de beenhouwerij.© RR

Winterfeest vindt plaats aan Sint-Ludwinakapel: “Traditie voortzetten, maar dan zonder kerstboomverbranding”

Bonheiden -

De kerstboomverbranding aan de Sint-Ludwinakapel is niet meer. Leve het Winterfeest! Een groep Bonheidense zelfstandigen verenigt zich om zaterdag alsnog het glas te kunnen heffen op het nieuwe jaar. “We hopen de traditie voort te kunnen zetten, maar dan zonder kerstbomen”, zegt Ann Joos.

Erik Van Eycken

Tuinen Joos, GVA Elektro, BP Trans, metaalhandel Schmitz en houtzagerij Ceuleers verzamelen zich voor het eerst om op het voetbalterrein achter de Sint-Ludwinakapel nu zaterdag een winterfeest te organiseren. Daarmee stopt ook de traditie van de jaarlijkse kerstboomverbranding. Wim Slaets van middenstandsvereniging De Stieweg die de verbranding jarenlang organiseerde, wilde er nog graag een jaartje bij, maar door een gemeenteraadsbeslissing van meer dan drie jaar geleden en omwille van milieuredenen, mag het niet meer. “Jammer, want corona strooide roet in het eten. Ik ben wel zeer tevreden dat we opnieuw een vrijwilligersploeg hebben die de teugels in handen neemt. Dat wordt zeldzaam”, geeft Wim toe.

Toch vuur

Toch zal er zaterdagavond voldoende vuur zijn. “Het wordt koud, dus we voorzien ijzeren vuurvaten. Ook de bekende vuurartiest Peter Gusta komt langs”, zegt Ann Joos van Tuinen Joos. “We hopen de traditie voort te kunnen zetten, maar dan zonder kerstbomen. Het is natuurlijk anders, toch hoop ik dat mensen zullen genieten. We hebben naast drankstanden ook een hamburgerstand en een optreden van de coverband De Schlagerij”, zegt Ann.

De groep zelfstandigen die ook nu opereert onder middenstandsvereniging De Stieweg en samenwerkt met de groep die het evenement al 25 jaar organiseert, hoopt met het initiatief opnieuw leven te blazen in het middenstandsleven aan de Putsesteenweg in Bonheiden. “We willen een klankbord zijn voor de middenstanders en de vereniging nieuw leven inblazen. We zetten ons ook in voor lokale goede doelen”, besluit ze.

Het Winterfeest start om 18u en eindigt om 23u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen