In de realityreeks ‘Saar in het bos’ probeerde Saartje met de hulp van ervaren bushcrafter Mike gedurende 21 dagen met zo weinig mogelijk middelen te overleven in de natuur.© RR

Doe mee aan avonturenkamp en leer ‘bushcraften’ zoals Saartje en Mike op tv

ARENDONK -

Kinderen van 10 tot 15 jaar uit Arendonk kunnen in de paasvakantie deelnemen aan een bijzonder avonturenkamp van twee dagen. Op het programma staan tal van avontuurlijke sporten en spelvormen, van bmx’en tot kajakken, vlotten bouwen, boulderen en… ‘bushcraften’.

Eddy Meulemans

Kun je overleven in de natuur door zelf eten te zoeken, vuur te maken en een slaapplek te bouwen? In het Eén-programma Saar in het bos kreeg tv-presentatrice Saartje Vandendriesche daarvoor de hulp van ervaren bushcrafter Mike De Roover uit Arendonk. Op de Adventure Days, een tweedaags jeugdkamp in Oud-Turnhout, kunnen ook de kinderen uit Arendonk leren bushcraften. Het is maar één van de vele avontuurlijke activiteiten op het programma.

De Adventure Days vinden plaats op donderdag 13 en vrijdag 14 april in jeugdcentrum Zweepes Ven in Oud-Turnhout. Het kamp is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Arendonk, Beerse, Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Vosselaar en Steunpunt Vrije tijd Gehandicapten Kempen. Er mogen maximaal twintig kinderen per gemeente deelnemen. Prijs: 55 euro, inclusief drie maaltijden per dag en een overnachting.

Speelvogels in Bemdhal

Tijdens de krokusvakantie wordt ook de gewone speelpleinwerking Speelvogels in Arendonk weer opgestart voor kinderen van 2,5 tot 15 jaar: van maandag tot vrijdag in de Bemdhal, telkens van 8.30u tot 16.30u, met voor- en naopvang. Afhankelijk van het aantal kinderen per gezin bedraagt het tarief 3 tot 5 euro per halve dag.

Inschrijven voor de Adventure Days of de speelpleinwerking Speelvogels kan vanaf donderdag 2 februari via de website van de gemeente. (ema)

Net als Saartje Vandendriessche kunnen ook de kinderen en jongeren uit Arendonk in de paasvakantie leren hoe ze zich “met niks’ kunnen redden in de natuur.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners