Bestuurder heeft ’s ochtends al twee flessen porto op: politie trekt rijbewijs in

Ekeren, Wilrijk -

De Antwerpse politie heeft woensdag rond schooltijd enkele bestuurders gecontroleerd in Ekeren. Twee personen zagen hun rijbewijs ingetrokken worden.

jtp

Het wijkteam van Ekeren en het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord betrapten een eerste bestuurder die meer dan een glaasje te veel op had. “Kort na 10 uur ’s ochtends blies de man maar liefst 1.39 mg/l uitgeademde alveolaire lucht, wat volgens de bestuurder zelf gelijk stond aan twee flessen porto”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Een andere bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen rond te rijden. De politie trok bij beide personen hun rijbewijs in voor 15 dagen. Er werd ook een bromfiets in beslag genomen omdat die te snel kon rijden.

Een dag eerder hield het wijkteam van Wilrijk ook een actie tegen verkeersoverlast. “De politie stelde 24 boetes op voor foutparkeren. Een voertuig was niet in orde met de inschrijving. Er kon een bestuurder betrapt worden op het rijden en gsm’en”, zegt Bruyns nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners