Bart, Carolien, David en Wim vormen samen Theater Tante Wilhelmina.© RR

Nieuwe theatergroep speelt voorstellingen bij mensen thuis

Turnhout, Olen, Oevel, Lier -

Theater Tante Wilhelmina gaat dit voorjaar een reeks voorstellingen opvoeren, maar niet op een vaste locatie. Wie wil, kan zijn of haar huiskamer ter beschikking stellen voor een absurde familiesaga.

Ronny van den Ackerveken

De theatergroep bestaat uit Wim Vervoort uit Turnhout, Carolien Van Dael uit Olen, David Geeraerts uit Oevel (Westerlo) en Bart Lambrechts uit Lier. De regisseur is Dries De Smedt, die ook theaterdocent is in onder andere De Warande in Turnhout en ’t Getouw in Mol. “Ik ben in de jaren negentig gestart met Tejaterbende Oeps! in Olen”, begint Wim zijn verhaal. “Daar leerde ik Carolien, David en Bart kennen tijdens hun jeugdjaren. In 2019 creëerden we met ons viertal een afscheidsvoorstelling voor Tejaterbende Oeps!. Met de combinatie van feit en fictie werden we geselecteerd voor het Landjuweelfestival, zeg maar de ‘Oscars’ voor het amateurtheater. De goesting om samen opnieuw aan de slag te gaan was groot.”

“Dat doen we onder de eigen naam Theater Tante Wilhelmina. De eerste voorstelling heet In de naam van de vader. Het is een absurde familiesaga over drie zonen die het levenswerk van hun overleden vader als varkensboer willen verderzetten. Tot er plots onverwacht bezoek voor de deur staat en het tijd wordt om de stal uit te mesten.”

Tafel en drie stoelen

De volgende maanden wil Theater Tante Wilhelmina de voorstelling spelen in zo veel mogelijk huiskamers. “We komen bij iemand thuis spelen en hebben alles bij. Alleen een tafel en drie stoelen zijn nodig. De grootte van de huiskamer maakt weinig uit, het kan ook in een flat of een villa. We vragen een vast bedrag als onkostenvergoeding. In de prijs zijn ook hapjes voorzien voor ongeveer vijftien mensen. Het is aan de persoon die ons boekt om ervoor te kiezen om de voorstelling gratis te maken voor de bezoekers of om een bijdrage te vragen”, aldus Wim Vervoort.

theatertantewilhelmina.weebly.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners