De opbrengst werd op een ludieke manier bekend gemaakt.© RR

Lopen om beter te horen

Reet -

De organisatoren van de voorbije Kerstrun van de Gemeentelijke Basisschool Eikenlaar hebben de opbrengst ervan aan vzw Doof en Jong geschonken. Via sponsoring en verkoopstandjes op de speelkoer werrd in totaal 2.829 euro ingezameld.

 

De Kerstrun van de Reetse Eikenlaarschool is een activiteit die nog voor de coronaperiode ontstond en met de jaren steeds populairder werd. Die activiteit werd in december vorig jaar terug georganiseerd. Ook nu kwamen weer heel wat kinderen, leerkrachten en sympathisanten mee lopen of supporteren.

Onder meer de leerlingen organiseerden zelf een snoepkraam waarvan de opbrengst ook naar het goede doel ging. In totaal werd een som van 2.829 euro bij elkaar gesmikkeld en via sponsoring bij elkaar gelopen.

Dat bedrag werd afgelopen week aan vzw Doof en Jong geschonken. Deze organisatie is een jeugdwerkvereniging voor dove, slechthorende en gebarentalige kinderen en jongeren. Zij staat onder meer in voor de organisatie van zomerkampen.

“We kozen dit doel omdat we op onze school ook enkele leerlingen met gehoorproblemen hebben”, zegt Katrien Baelus van het schoolteam. “Het is dus een project dat dicht bij onze school staat omdat enkele van onze leerlingen er ook gebruik van kunnen maken.”  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners