Directeur Gudrun Vanderbeck en Esmoreit De Neef tonen het AED-toestel aan de Weverstraat 3.© Filip Spoelders

Dorpsschool hangt eerste publiek AED-toestel van Vremde aan woning van de parochie

Vremde -

De Dorpsschool van Vremde en zijn ouderraad hebben de handen in elkaar geslagen om Vremde een eerste publiek AED-toestel te bezorgen. Voortaan hangt deze draagbare hartdefibrillator aan de gevel van het parochiegebouw Sint-Jan in de Olie naast de school.

Filip Spoelders

Aan de buitengevel van de Dorpsschool kon het toestel niet worden opgehangen omdat deze net is afgebroken. De school maakt namelijk werk van een complete nieuwbouw. “Onze Dorpsschool is een onderdeel van het dorp en van de gemeenschap. We wilden daarom een AED-toestel hangen dat door iedereen gebruikt kan worden. Maar hopelijk zal het nooit gebruikt moeten worden”, vertelt directeur Gudrun Vanderbeck.

Opleidingen

Het schoolteam organiseerde onlangs nog een opleidingsmoment over het gebruik van het toestel. “Met de ouderraad hebben we ook een infoavond gehouden in samenwerking met de Gezinsbond. Het is de bedoeling om dit in de toekomst te herhalen, want het is belangrijk om te weten hoe een AED-toestel moet worden gebruikt”, vult Esmoreit De Neef, voorzitter van de ouderraad, aan.

Het toestel, dat nu bij de hulpdiensten geregistreerd staat, kan worden gebruikt door het deksel tegenwijzerzin van de muur te draaien. Dit gaat gepaard met een alarm.

Nieuwbouw

Ondertussen kan na de afbraak van de oude school worden gestart met de bouw van de nieuwe kleuter- en lagere school. De directie hoopt dat aan de start van het schooljaar 2024-2025 alle kinderen in de nieuwe lokalen zitten. (fisp)

Het gebouw van de lagere school ligt helemaal plat.© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners