De cast: An Van Opstal, Jonas Maertens, Charlotte Bogaerts, Linda Van den Borren, Nadien Van Etten, Vanessa Theuns, Jimmy Rubbens, Yana Van Wauwe en Yolanda Van den broeck.© Marc Wouters

Theater Magique speelt ‘Een bedevaart naar Bonaire’: misverstanden, chaos, bedrog, intriges in het klooster

Ekeren -

Amper bekomen van hun allereerste productie Iets bekennen in d’Ardennen staan de acteurs van Theater Magique weer op de planken. Regisseur Yolanda Van den broeck koos voor de komedie Bedevaart naar Bonaire van Maurits Keyzer.

Een fragment uit de nieuwste productie van Theater Magique.© Marc Wouters

Misverstanden, chaos, bedrog, intriges en rotstreken, allemaal dingen die je niet verwacht in een nonnenklooster. De ziekte van moeder-overste zorgt voor problemen. De weg naar het leiderschap ligt open: ambitieus is de ene, ongeïnteresseerd is de andere. De toestand wordt nog gecompliceerder wanneer een hongerige pastoor, een vreemde kardinaal en een onuitstaanbare dame opdagen in het klooster.

Regisseur Yolanda Van den broeck.© Marc Wouters

Regisseur Yolanda Van den broeck speelt al tien jaar toneel en maakt nu een zijsprongetje naar de regie. Ze speelde bij Arti-Shock in Schoten en de Peerdestal in Antwerpen. Bij Theater Magique let ze op de centjes. “Ik vind het fijn om eens aan de andere kant te staan”, zegt Yolanda. “Je moet oor en oog hebben voor alles, tot in de details toe.” De regisseur heeft het script gevoelig aangepast en vertaald naar deze tijd. “De dialogen moeten natuurlijk klinken, een gewone en begrijpbare taal voor spelers en publiek is nodig.”

Theater Magique speelt in ’t Rood Dak. Geen traditionele rijen stoelen. Het gezelschap koos voor tafeltjes. Tijdens de voorstelling kan je genieten van een drankje. Theater Magique beschikt over vier comfortabele chesterfields. Hier kan je in intieme sfeer en vanop de eerste rij de voorstelling volgen. Alle voorstellingen zijn zo goed als uitverkocht. Vandaar een extra voorstelling op vrijdag 17 februari om 20u. (mawo)

www.theatermagique.be

’t Rood Dak, Kloosterstraat 50, Ekeren. Voorstellingen: vrijdag 28/1 om 20u, zondag 29/1 om 15u; vrijdagen 3, 10 en 17/2 om 20u; zaterdagen 4 en 11/2 om 20u en zondag 5 en 12/2 om 15u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners