© REUTERS

Novak Djokovic wint ondanks blessure, ruzie met umpire en rumoerige fans: “Hij is ladderzat, zet hem eruit!”

De Serviër Novak Djokovic (ATP 5) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Onderweg ging de Serviër wel klagen over een “dronken fan” in het publiek.

De Telegraaf, Vincent Van Genechten

Djokovic, het vierde reekshoofd, versloeg op het hardcourt in Melbourne in de tweede ronde de Fransman Enzo Couacaud (ATP 191) in vier sets: 6-1, 6-7 (5/7), 6-2 en 6-0. De partij duurde 2 uur en 55 minuten. Alleen in de tweede set kon Couacaud de Serviër, die toen ook medische assistentie vroeg, tegengas bieden. In de derde ronde wacht de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 28) op Djokovic.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© REUTERS

In de vierde set ging Djokovic even verhaal halen bij de umpire. Vier fans, die verkleed waren als ‘Wally’, maakten al een hele partij amok. Volgens de Serviër was zeker een van de kerels dronken en zorgde die persoon ook voor overlast.

“Dat is nu al de hele avond”, foeterde Djokovic. “Wat ga jij eraan doen? Je weet wie het is. Hij is ladderzat en hij provoceert me al sinds het allereerste punt. Hij is hier niet om tennis te kijken, maar gewoon om in mijn hoofd te kruipen. Nogmaals: wat ga je eraan doen? Je hebt hem zelf al zeker tien keer gehoord. Ik heb hem al vijftig keer gehoord. Waarom haal je er de security er niet bij om hem uit het stadion te laten zetten?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uiteindelijk werden de fans wel uit het stadion verwijderd:

© REUTERS

LEES OOK. Zwaar verdict voor Rafael Nadal na blessure en uitschakeling op Australian Open: “Nu is het tijd om sportief rust te nemen”

De 35-jarige Djokovic is met negen eindzeges de recordhouder op de Australian Open. Vorig jaar kon hij niet deelnemen omdat zijn visum was ingetrokken door de Australische autoriteiten vanwege zijn weigering om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De Serviër zat enkele dagen opgesloten in een quarantainehotel en werd uiteindelijk het land uitgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis