Veerle Van Dyck geeft de fakkel door aan Marc Bellinkx.© rr/Patrick De Roo

Ex-schepen Veerle Van Dyck zwaait af in gemeenteraad

Kontich -

Gemeenteraadslid en voormalig schepen Veerle Van Dyck (Dorpslijst Sander) deed in de jongste gemeenteraad een verrassende mededeling. Van Dyck blijft actief in de partij, maar geeft haar mandaat als gemeenteraadslid door. Leerkracht Marc Bellinkx volgt haar op.

Veerle Van Dyck maakte tien jaar geleden haar intrede in de lokale politiek. In 2013 wist ze bij haar eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen meteen een schepenzitje te veroveren. Als schepen van Cultuur, Personeel en Organisatie stond ze mee aan de basis van de renovatie van het Altenalandhuis waarin de Academie voor muziek, woord en dans een veel betere huisvesting kreeg en zorgde ze voor de versteviging en modernisering van de gemeentelijke organisatie.

“We zijn Veerle dankbaar en erkentelijk voor de tien jaar volle inzet en bergen werk die ze heeft verzet”, zegt Joost Fillet, fractieleider van Dorpslijst Sander. “Haar inzet getuigt van een groot hart voor onze gemeente.”

Veerle Van Dyck geeft haar gemeenteraadsmandaat door aan Marc Bellinkx. Bellinkx is leerkracht in het Sint-Jozefinstituut en energiedeskundige. Tot 2018 was hij ook bestuurder bij distributienetbeheerder Iveka, waar hij actief mee de toekomst voorbereidde. Tijdens de volgende raadszitting legt hij de eed af.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners