De leerlingen met hun ham.© RR

Slagerij PIVA haalt 5 van de 6 hoofdprijzen binnen op Saveurs et Métiers: “Zeg niet zomaar hesp tegen ham van PIVA”

Antwerpen -

Op de vakbeurs Saveurs et Métiers in Namen hebben de leerlingen slagerij van PIVA bewezen uitstekende ham te kunnen bereiden. Vzw De Belgische Beenhouwerij organiseerde er een nationale vakwedstrijd met als thema ‘kookham’. De leerlingen van vijfde jaar slagerij en duaal leren sleepten daar maar liefst vijf van de zes hoofdprijzen in de wacht.

“Zeg niet zomaar hesp tegen een ham van PIVA”, zegt Bert Vogels, technisch adviseur slagerij bij het provinciaal instituut. Dat Vogels zulke zelfverzekerde woorden in de mond durft te nemen, heeft wellicht veel te maken met de glansprestatie.

Op de vakbeurs Saveurs et Métiers voor voedingsretail in Namen blonken zij uit in een wedstrijd die uitging van De Belgische Beenhouwerij. De opzet van de wedstrijd voor studenten, die opgedeeld was in twee rubrieken, luidde eenvoudig: bereid de lekkerste klassieke kookham of de beste fantasiekookham.

In de eerste categorie stonden leerlingen van PIVA op het hoogste en op één na hoogste schavotje. Senne De Cloedt behaalde goud met natuurham, Kenji Fioole eindigde op de tweede plaats, eveneens met natuurham. Bij de beoordeling werd gelet op smaak, geur, textuur, snijbaarheid en uitzicht.

In de rubriek fantasieham, waar de beoordelaars focusten op originaliteit en creativiteit, sleepten de leerlingen van het vijfde jaar slagerijtechnieken alle prijzen in de wacht. Olvier Vervaet stond op één met kruidenham, Nick Vyt op twee met gebakken beenham en Rory Roofthooft op drie met honingham. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners