© antwerpsupporter.be

Ex-voetballer Jos Van Riel, tweemaal vicekampioen met Antwerp, op 79-jarige leeftijd overleden

Ex-voetballer Jos Van Riel is afgelopen nacht overleden. Hij werd 79 jaar. Tussen 1973 en 1976 was hij een vaste pion in de verdediging van Royal Antwerp FC.

Hannes Van Gael

“Vannacht om 01u15 heeft mijn grote liefde Joske mij na een strijd van drie weken verlaten”, plaatste weduwe Anita bij een facebookbericht over het overlijden van Jos Van Riel. De in Ekeren geboren ex-voetballer werd 79 jaar oud.

Van Riel begon te voetballen bij Ekeren Donk en verdedigde vervolgens de kleuren van Kalmthout, Sint-Niklaas en Diest. In 1973 werd hij aangetrokken door Antwerp FC en daar was de verdediger een vaste waarde in de ploeg van Guy Thys. Hij verzamelde 99 officiële optredens voor de Great Old in de Belgische competitie, de Beker van België en in Europees verband. Als verdediger scoorde hij toch acht competitiegoals voor het stamnummer 1. In zijn eerste twee seizoenen bij de club werd RAFC telkens vicekampioen. 1974 op twee puntjes van Anderlecht. In 1975 was het verschil met kampioen RWDM groter. In zijn derde en laatste jaar eindigde de ploeg elfde. In 1975 stond hij in de ploeg tijdens de verloren bekerfinale tegen Anderlecht in het Heizelstadion (1-0).

Guy Thys legt iets uit aan Louis van Gaal, terwijl Jos Van Riel op de achtergrond voorbij wandelt.© RAFC Media