© ATV

Zwijndrechtbus gaat minder rijden om te besparen

Zwijndrecht -

De gratis bus van de gemeente Zwijndrecht gaat iets minder rijden vanaf 1 februari. De gemeente wil daarmee de hogere kosten compenseren in het nieuwe contract met het busbedrijf. De bus zal niet meer rijden op de rustige momenten.

Rebecca Van Remoortere

Vanaf woensdag 1 februari rijdt de Zwijndrechtbus volgens een nieuw uurrooster. De route blijft dezelfde, maar ze rijdt vanaf dan in drie tijdsblokken met telkens vijf ritten per tijdsblok. De bus rijdt enkel op weekdagen, van maandag tot en met vrijdag en rijdt ook nog uit op feestdagen.

Het bestuur heeft het gebruik van de Zwijndrechtbus nagekeken en geëvalueerd omdat het vorige contract met de Zwijndrechtbus afliep.

De Zwijndrechtbus wordt regelmatig gebruikt, maar er waren ook veel momenten waarop de bus leeg was. “Met een lege bus rijden is onnodig en is niet goed voor het milieu. Daarom heeft het bestuur besloten deze aanpassing te doen”, klinkt het.

Dat compenseert ook de hoge kosten die de gemeente moet betalen bij het nieuwe contract met de Zwijndrechtbus. Op die manier blijft het betaalbaar en kan de gemeente haar bewoners toch optimaal blijven bedienen.

De Zwijndrechtbus die de gemeente inlegt, is een gratis pendelbus die tweemaal per uur een vast parcours aflegt. Het parcours wordt slechts in één richting gereden.

De Park & Ride in Melsele blijft de startplaats. De bus zal uitrijden tijdens volgende blokken:

* Blok 1: eerste vertrek 06.45 u. - laatste vertrek 08.45 u.

* Blok 2: eerste vertrek 11.45 u. - laatste vertrek 13.45 u.

* Blok 3: eerste vertrek 15.15 u. - laatste vertrek 17.15 u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV