Ekers districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) bij lancering Donkey Republic in Ekeren. Volgens Jong VLD is dit geen alternatief voor Velo..© Dirk Kerstens

Jong VLD Antwerpen wil Velo-deelfietsen in Ekeren: “Bewoners betalen er mee voor, maar kunnen er geen gebruik van maken”

Antwerpen, Ekeren -

Jong VLD Antwerpen vraagt dat het aanbod aan de populaire Velo-deelfietsen wordt uitgebreid in de districten buiten de Ring en zeker in bijvoorbeeld Ekeren. “De Ekerse burger mee betaalt voor de werking van het goedkope Velo-deelfietsensysteem, maar zij kunnen hier geen gebruik van maken”, zegt Kenny Van Mele, bestuurslid Jong VLD Antwerpen.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Ruim zes miljoen ritten, en dus sterke stijging van gebruik Velo in 2022

LEES OOK. Nu ook deelfietsen van Donkey Republic in Ekeren

Met meer dan zes miljoen ritten in 2022 is duidelijk dat Velo niets aan populariteit moet inboeten. Alleen blijft de jongerenafdeling van Open Vld op haar honger zitten. Volgens de liberale jongeren is de komst van de deelfietsen Donkey Republic in Ekeren geen volwaardig alternatief voor Velo.

“Er werd recent een commercieel deelfietsensysteem uitgerold in de Antwerpse rand, maar dit maakt eigenlijk de problematiek nog duidelijker”, zegt Van Mele. “De Ekerse burger betaalt via de belastingen mee voor de werking van het goedkope Velo-deelfietsensysteem, maar zij kunnen hier geen gebruik van maken voor verbinding met de bus- en tramlijnen van de Noorderlaan. Bovendien moeten zij voor het commercieel deelfietsensysteem een apart abonnement en gebruikskosten betalen, wat helemaal niet aanmoedigend werkt. Voor veel jongeren met een sociaal leven in het stadscentrum zou Velo, bij gebrek aan een rechtstreekse tramverbinding naar Ekeren, een welgekomen alternatief bieden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen