De rechtbank in Turnhout veroordeelde een 58-jarige man uit Herselt voor feiten van aanranding en verkrachting.© Bart Van den Langenbergh

Vijftiger vergrijpt zich aan cafébazin: dader krijgt 30 maanden cel

Westerlo, Herselt -

Een 58-jarige man uit Herselt kreeg van de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf van dertig maanden voor feiten van aanranding en verkrachting. Na sluitingstijd heeft de man in september 2020 in Westerlo een cafébazin verkracht.

E.V. (58) uit Herselt maakte zich schuldig aan de aanranding en verkrachting van twee verschillende slachtoffers. De vijftiger randde eerst een vrouw twee keer aan. Maar daar bleef het niet bij. Hij randde ook de uitbaatster van een café in Westerlo tot vier keer toe aan. In september 2020 heeft de man haar uiteindelijk ook verkracht.

E.V. bezocht die dag het café met een Nederlandse vriend en hij maakte toen al denigrerende opmerkingen naar de cafébazin. Het duo verliet na enkele drankjes het café, maar E.V. keerde omstreeks middernacht in zijn eentje terug. De zaakvoerster was op dat moment haar terras aan het opruimen omdat ze het café wilde sluiten. De vrouw probeerde haar zaak nog af te sluiten, maar de man slaagde er toch in om het café binnen te stormen.

Hij begon haar eerst hevig te kussen en te bijten. Daarna trok hij haar kledij en slipje uit en penetreerde hij haar. De man zou haar twee uur lang hebben misbruikt. “Ze was fysiek niet opgewassen tegen de man en kon niet anders dan ondergaan”, oordeelde de rechtbank in het vonnis.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde de dader tot een gevangenisstraf van dertig maanden, gekoppeld aan voorwaarden zoals het volgen van therapie. Hij wordt ook voor een periode van vijf jaar uit zijn rechten ontzet. De cafébazin krijgt een schadevergoeding van 5.972 euro. Hij moet aan het andere slachtoffer een schadevergoeding van 500 euro betalen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners