De pendelparking moet voor voldoende ruimte zorgen op drukke momenten.© Gemeente Nijlen

Correct parkeren aan voetbalterreinen wordt prioriteit: “Politie zal toezicht houden”

Nijlen -

De omgeving van de voetbalvelden van KFC Nijlen en van de pendelparking aan het station is helemaal vernieuwd. Maar het parkeergedrag van de bezoekers is nog voor verbetering vatbaar. De komende tijd zal er extra op toegekeken worden dat iedereen zich aan de regels houdt.

Bert Provoost

“Om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen, werd een zone 30 ingevoerd en er komt ook een fietszone. De volgende stap is toezien op het correcte gebruik van de nieuwe parkeermogelijkheden”, zegt schepen van Mobiliteit Victor De Groof (Groen-Open Vld).

“Bij voetbalwedstrijden of trainingen op het sportcomplex van KFC Nijlen gebeurt het dat er auto’s foutief geparkeerd staan in de bermen of op de voetpaden in de omgeving. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen voor stappende en fietsende weggebruikers en de vele kinderen die naar deze omgeving komen. Parkeren op de bermen of voetpaden of elders in de Graanweg is daarom verboden”, klinkt het.

Chauffeurs worden hierop gewezen door sensibiliseringsborden. Daarnaast zal de lokale politie er ook meer toezicht op houden. “Tijdens thuiswedstrijden van de eerste ploeg van KFC Nijlen zet de club ook een steward in om indien nodig de mensen naar de pendelparking aan de spoorweg te verwijzen”, aldus de schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen