De Martelarenstraat in Mol.© rr

Drie weken eenrichtingsverkeer in Martelarenstraat wegens aanleg glasvezel

Mol -

In de Martelarenstraat in Mol geldt vanaf maandag 23 januari voor een periode van drie weken eenrichtingsverkeer wegens de aanleg van het Fiberklaar-glasvezelnetwerk. Auto’s vanuit Millegem kunnen door over één rijstrook. Verkeer in de andere richting moet omrijden via Nieuwstraat, Ginderbroek en Oude Molenstraat.

Vanaf maandag 23 januari plaatst aannemer APK in opdracht van Fiberklaar ondergrondse glasvezelkabels in de Martelarenstraat. De werken nemen drie weken in beslag. Eerst wordt er gewerkt langs de zijde van de Oude Molenstraat, nadien komt de kant van de Cardijnstraat aan bod.

De kabels komen onder het voetpad, waardoor het fietspad wordt gebruikt als werfzone. Om een veilige doorgang voor fietsers te garanderen geldt er in de periode van de werkzaamheden eenrichtingsverkeer in de Martelarenstraat. Ter hoogte van de opschuivende werfzone worden de fietsers over de verkeersvrije rijstrook geleid. De aannemer zet in de Martelarenstraat twee werkploegen in, zodat de werken sneller vooruitgaan.

Vier zones

APK deelt de werken op in vier zones. Zo wordt gestart met de zone Nieuwstraat – Peerdskerkhof. Vervolgens komt de zone Peerdskerkhof – Pater Van Henxthovenstraat en – Pater Van Henxthovenstraat – Peter Benoitstraat aan bod. Ten slotte wordt glasvezel gelegd in het deel Peter Benoitstraat – Oude Molenstraat.

Aan de kant van de Cardijnstraat start de aannemer in de Nijverheidsstraat tot aan de Cardijnstraat. Nadien staan de zones Cardijnstraat - Peter Benoitstraat en Peter Benoitstraat - Jakob Smitslaan op de planning. Het laatste stuk loopt van de Jakob Smitslaan tot aan de Gasstraat. Het deeltje tot aan de Markt werd eerder al aangelegd. De exacte timing voor elke zone is afhankelijk van het weer en onvoorziene werfomstandigheden.

Het eenrichtingsverkeer met de volledig afgesloten rijstrook beperkt zich voor plaatselijk verkeer tot de zone waar de werken op dat moment plaatsvinden. Dit garandeert een betere bereikbaarheid voor de woningen buiten de betrokken werkzone. Voor doorgaand verkeer geldt in elke fase een omleiding via Nieuwstraat, Ginderbroek en Oude Molenstraat. Bussen richting Centrum blijven rijden volgens de gekende routes. Bus 2 gaat na het station naar Millegem/VITO via de Nijverheidsstraat. (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen