An Sledsens, auteur van het prentenboek ‘Fientje zoekt de zon op’, keert dinsdag terug naar haar vroegere werkplek: de bibliotheek in Retie. © RR

Auteur ‘Fientje zoekt de zon op’ toont illustraties in bib waar ze vroeger zelf werkte

RETIE -

An Sledsens uit Retie stelt vanaf dinsdag haar mooiste illustraties tentoon in de bibliotheek van Retie, waar ze vroeger zelf nog gewerkt heeft. Twee jaar geleden bracht de ex-medewerker van de Retiese bib haar eerste boek uit: Fientje zoekt de zon op.

Eddy Meulemans

Uitgever Het Punt omschrijft Fientje zoekt de zon op als een “prentenboek dat de eigenheid van hoogsensitiviteit en autisme in het zonlicht wil zetten”. Ter gelegenheid van de Gedichtendag en de aansluitende Poëzieweek hangt auteur An Sledsens een selectie van haar kleurrijke tekeningen en illustraties op in de Retiese boekerij, telkens met een bijpassend gedicht erbij.

Vriendschap is het thema van de elfde Poëzieweek. “Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven en inspireren”, zegt Lizi Wijgerde, medewerker in de bib in Retie. “Maar ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.”

De ‘Gedichtententoonstelling’ met illustraties van An Sledsens loopt van 24 januari tot 7 februari in de gemeentelijke bibliotheek van Retie. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib. Toegang: gratis. (ema)

‘Fientje zoekt de zon op’ is uitgegeven bij Uitgeverij Het Punt. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners