Christophe Leysen staat voor het nieuwe pand in Itegem.© Joren De Weerdt

Rook en Vee barbecuet met zes meter lange Oklahoma: “Nieuwe uitvalsbasis gevonden in Itegem”

Itegem, Putte -

Christophe Leysen (30) rijdt al enkele jaren rond met zijn grote Oklahoma-barbecue van zes meter lang. De voormalige beenhouwer doet met het originele cateringconcept feesten aan. Barbecueën doet hij over het hele land, maar zijn uitvalsbasis is voortaan Itegem (Heist-op-den-Berg).

Bert Provoost

Rook en Vee is al een vijftal jaar actief. “We werkten vanuit Putte, maar ik was nu op zoek naar een nieuwe stek. Die heb ik gevonden in de Karel Govaertsstraat in Itegem, vlak bij waar ik nu woon. Het pand stond te koop en ik vond het ideaal”, zegt zaakvoerder Christophe Leysen.

Het gaat om het gebouw nabij de Grote Nete waar tot voor kort racekleding voor motorrijders werd verkocht en waar daarvoor een lingeriewinkel was gevestigd. “Ik breng er een keuken in onder waar ik mijn feesten voorbereid. Er is ook ruimte om met klanten voorbereidende gesprekken te doen. Ik kijk ernaar uit om er te werken: terwijl ik er aan het koken ben, kan ik door de grote ramen naar buiten kijken.”

Christophe versnijdt het vlees.© Tasja Van Rymenant

De oud-beenhouwer en chef legt zich al een aantal jaren op barbecue toe. “Sinds negen jaar zit ik in de barbecuewereld. Ik werk met een Oklahoma Smoker, een grote zwarte barbecue van zes meter lang. Daar kun je mee barbecueën op hout. De vis of het vlees gaart door de warme rook die circuleert, niet door directe hitte. Daardoor gaart alles trager en krijg je heel veel smaak. Het zuivere eikenhout dat ik gebruik draagt daar ook toe bij.”

Pekelen

Een belangrijke werkwijze die Christophe gebruikt is het pekelen. “Ik pekel bijna al mijn vlees op voorhand. Dat gebeurt met een zelfgemaakt kruidenzout. Door dat erin te laten trekken, krijg je heel diepgaande smaken”, legt Christophe uit.

De Oklahoma Smoker.© Tasja Van Rymenant

Als cateraar is hij actief in heel België. “Ik doe feesten van aan de kust tot diep in de Ardennen voor families, vriendengroepen, verenigingen of bedrijven. Vreemd genoeg ben ik in mijn eigen regio nog niet zo bekend. Daar komt hopelijk verandering in door het goed zichtbare pand in Itegem. Ik merk trouwens dat door de belettering aan te brengen op de ramen er al extra prijsvragen zijn binnengelopen.”

www.rookenvee.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners