Onder meer op de oversteekplaats aan tennisclub De Lusthoven worden extra verlichtingspalen bijgeplaatst.© RR

Aannemer plaatst VVOP-palen aan oversteekplaatsen op N118 naar Ravels

ARENDONK -

Op de gewestweg van Arendonk naar Ravels wordt volgende week extra verlichting geplaatst op twee oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers: aan tennisclub De Lusthoven en vlak voor de kanaalovergang aan Brug 6.

Eddy Meulemans

Op beide plaatsen op de Lusthoven in Arendonk is de weg zodanig ingericht dat voetgangers en fietsers er veilig kunnen oversteken via een afgeschermd eiland tussen de twee rijbanen. “Vandaag worden deze oversteekplaatsen ‘s avonds en ’s nachts al verlicht met de ‘gewone’ straatverlichting”, zegt schepen van Mobiliteit Luc Bouwen (CD&V). “Het Agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest gaat er nu extra verlichtingspalen bijplaatsen, met witter licht, om de veiligheid van de zwakke weggebruikers nog te verbeteren.”

Volgens het Vlaams Gewest gaat het om zogenaamde VVOP-palen. De afkorting staat voor ‘veilig verlichte oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers’. De werken starten op maandag 23 januari en zullen normaal twee weken duren. Tot vrijdag 3 februari staan er tijdelijke verkeerslichten en kan het verkeer er slechts beurtelings passeren. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners