©  Theo Derkinderen

Man valt ex lastig: celstraf met uitstel en contactverbod

Bornem -

Een 53-jarige man is veroordeeld tot vijftien maanden voorwaardelijke celstraf voor de belaging van zijn ex-vriendin in Bornem. De rechter legde hem onder meer een straat- en contactverbod op.

J.P. en de vrouw hadden enkele jaren een relatie maar die sprong af. Volgens het Openbaar Ministerie nam de vrouw hem opnieuw in huis na een operatie, met de bedoeling dat hij nadien weer naar zijn eigen woning zou terugkeren. Enkele malen is J.P. in die periode door het lint gegaan. Zo had hij een gsm tegen het hoofd van zijn ex gegooid, met enkele hechtingen tot gevolg.

Toen de politie hem op een ander moment enkele uren had opgepakt, is hij het slachtoffer nadien blijven bellen. “Twaalf oproepen in één nacht tijd. En de gesprekken die hij op de voicemail achterliet werden ook steeds dreigender. Bovendien uitte hij ook beledigingen”, zei de openbare aanklager.

Op een dag pakte de politie J.P. opnieuw op omdat hij rondhing in de tuin van de vrouw. De man zelf ontkende dat hij de vrouw belaagde of haar rust verstoorde. “Op het moment dat ik haar belde, hadden we nog een relatie. In de tuin? Ik zou in de tuin komen werken”, klonk het.

Voor de rechter waren de feiten bewezen. J.P. liep vijftien maanden voorwaardelijk op. Hij kreeg onder meer een contactverbod met het slachtoffer. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen