De handelaars zamelden meer dan 6.000 euro in voor VIBO De Brem.© RR

Vrijgevige handelaars ontmoeten nieuwe schepen en wijkagenten

Oud-Turnhout -

In de raadzaal van het gemeentehuis van Oud-Turnhout hebben de lokale handelaars elkaar een gelukkig nieuwjaar gewenst. Bij die gelegenheid konden ze bovendien een cheque van iets meer dan 6.000 euro overhandigen aan VIBO De Brem.

Wouter Adriaensen

Begin oktober werd Bart Vermeiren (N-VA) benoemd tot schepen voor Lokale Economie. Voor de meeste handelaars was hij dan ook een nieuw gezicht bij de receptie. “Voor de handelaars zijn de afgelopen jaren niet evident geweest”, stelde hij vast. “Denk maar aan de opkomst van e-commerce, corona en de huidige energiecrisis. Toch blijven veel inwoners trouw aan hun lokale handelszaken. Ze hebben gelijk: ze zorgen zo mee voor ontmoeting, werkgelegenheid en ondersteuning van ons verenigingsleven.”

Het gemeentebestuur blijft dan ook inzetten op initiatieven zoals Liever Lokaal, om haar inwoners aan te sporen lokaal te winkelen, en de Oud-Turnhoutse geschenkbon. Die laatste kan aangewend worden bij verschillende handelaars en horecazaken. De lokale middenstand houdt zelf een spaarkaartactie en organiseerde de afgelopen maand voor het eerst ook een winterbar op het dorpsplein. Uit meer dan 1.200 complete spaarkaarten werden meer dan honderd winnaars getrokken die een prijs kregen.

Inclusieve speeltuin

Na de speech overhandigden de handelaars een cheque van 6.013,46 euro aan Bieke Verhoeven, de directrice van VIBO De Brem, de Oud-Turnhoutse basisschool voor buitengewoon onderwijs. Die som werd opgehaald in augustus met spaarpotjes op de togen van Oud-Turnhoutse handelszaken. Het geld wordt geïnvesteerd in een inclusieve speeltuin.

Schepen Vermeiren maakte van de gelegenheid gebruik om de handelaars voor te stellen aan enkele lokale politiemedewerkers. Daarvoor waren commissaris Jan Theys, hoofdinspecteur Peter Smeyers en verschillende wijkagenten aanwezig. (woad)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners