Vrijwilligers en schepen Liesbeth Bardyn overhandigen de© evdw

Bibliotheek Stabroek schenkt 3110 euro aan vzw SuperNils

Stabroek, Kalmthout -

Het aanbod in de bibliotheek vergroot stelselmatig. Om alles een plek te kunnen geven, wordt er geregeld plaats gemaakt in de boekenrekken. Wat eruit verdwijnt, wordt verkocht. Dit jaar bracht die verkoop 3110 euro op. Dat geld gaat naar de vzw SuperNils uit Nieuwmoer.

De opbrengst van de boekenverkoop gaat steeds naar een goed doel en dat wordt gekozen door de vrijwilligers van de bib. Zo stelde Inge Galle voor om de jongste opbrengst van 3110 euro te doneren aan de vzw SuperNils. Robert Scheltjens en zijn echtgenote Leona Koninckx zakten af naar de Stabroekse bib om de cheque in ontvangst te nemen. 

“De naam van de vzw verwijst naar onze zoon Nils, die vier jaar geleden overleden is aan leukemie. Tijdens zijn ziekte verbleef hij dikwijls in het ziekenhuis. Daar werd hij geconfronteerd met zieke kinderen en dat greep hem aan. Hij zei ons toen dat hij voor die kinderen iets wilde doen. Jammer genoeg heeft de ziekte hem overwonnen, maar zijn ideeën en zijn wensen worden dankzij de vzw SuperNils stap voor stap waargemaakt”, zegt Robert Scheltjens, vader van Nils en voorzitter van de vzw.

SuperNils is in de eerste plaats een ondersteunende vereniging voor wie geconfronteerd wordt met hematologische aandoeningen. Dat zijn afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren. De vzw biedt nu al ondersteuning in zes Vlaamse ziekenhuizen waaronder UZ Gent, UZ Antwerpen, en AZ Klina.

(evdw)

Info: www.supernils.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners