De Lions voor het vertrek naar Rourkela. ©  instagram

Het WK hockey in India is soms ook een beetje chaos: Red Lions zitten urenlang vast op de luchthaven voor verplaatsing van 300 kilometer

India is een hockeygek land maar daar horen af en toe ook een tikje chaos en onvoorspelbare omstandigheden bij. Zo zaten de Red Lions minstens vier uur vast op de luchthaven van Bhubaneswar, want hun vliegtuig kon niet opstijgen naar de plek waar ze hun laatste groepswedstrijd afwerken.

Hans Jacobs

Hun vliegtuig mocht niet opstijgen richting Rourkela, iets meer dan 300 kilometer verder, waar de Lions vrijdag hun laatste groepswedstrijd, tegen Japan, spelen.

De reden: te veel mist in Rourkela. De luchthaven van Rourkela is, samengevat, slechts een landingsbaan, de omstandigheden worden te risicovol geacht om bij te veel mist te landen.

De Lions verloren er hun goede luim niet bij, net zoals er vertrouwen in hebben dat ze hun wedstrijd tegen Japan tot een goed einde zullen brengen. Het doelsaldo zal beslissend zijn. Om groepswinst – dat recht geeft op een rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales, gaat het tussen de Lions en Duitsland. De Lions hebben nog altijd een beter doelsaldo – 5 tegen 3 – maar Duitsland speelt zijn match tegen Zuid-Korea wel nadat de Lions tegen Japan hebben gespeeld.

LEES OOK. Red Lion Nicolas de Kerpel heeft ondanks gehavende elleboog vertrouwen in cruciaal WK-duel: “Gewoon ons spel spelen”

In hun vorige wedstrijd speelden de Lions 2-2 gelijk tegen Duitsland. De laatste groepswedstrijd, tegen Japan, beslist over groepswinst. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hockey