Deze vrolijke en lichtgevende bende had veel bekijks woensdag in de wijk Deuzeld..© JAA

367 leerlingen van Sint-Eduardus trekken veilig fluorescerend lint door Deuzeldwijk

Schoten -

De leerlingen van Sint-Eduardus Schoten hebben woensdag verkeersveiligheid letterlijk extra in het daglicht gezet. Ze deden dat op initiatief van de verkeerswerkgroep van de school door middel van een optocht door de wijk Deuzeld, waarbij de leerlingen geheel uitgedost in fluokleuren, bovenal hun zichtbaarheid in het verkeer wilden benadrukken.

De 121 leerlingen van team 4-5-6 (vierde tot zesde leerjaar) wandelden vanuit campus Antoon Van Dijckstraat naar de campus in de Marialei. Daar vervoegden ze de leerlingen van de kleuterklassen en team 1-2-3.

© JAA

Onder begeleiding van de lokale politie legden de 367 leerlingen in stoet via de openbare weg een tocht af langs de Stanislas Meeuslei, André Ullenslei, Frans de Ceusterlei, Eethuisstraat, Van Beethovelei, Plantijnlei en zo via de Marialei weer naar school. Enkel de jongste instappertjes deden een dansje op de speelplaats.

Tijdens hun tocht onder luid gezang van het fluolied, speciaal gemaakt voor de school door lokale toondichter Toon Daems, hadden de kinderen en leerkrachten veel bekijks van omstaanders en aanwezige ouders, dit onder een fris winterzonnetje.

Na afloop verzamelden de leerlingen weer op de speelplaats waar ze met z’n allen nog enkele dansjes brachten als afsluiter van deze geslaagde tocht. “Doel bereikt, aandacht voor verkeer bijbrengen aan de leerlingen en omgeving”, besluit ouder Stefaan Van Hove. (jaa)

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners