De neven Koen, Bart , Gonda, Geert en Danny organiseren de wandeling ter nagedachtenis van Bertha. © rr

Familie organiseert wandeling ter nagedachtenis van Bertha

Nijlen -

Zondag worden in Bevel (Nijlen) ongeveer vijfhonderd wandelaars verwacht op de tweede wandeling ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het organiserende Team Bertha”bestaat uit neven en nichten die deze wandelingen in elkaar gestoken hebben ter nagedachtenis van een aan kanker overleden familielid.

Gino Van Looy

“Met allemaal neven en nichten hebben we ‘Team Bertha’ opgericht ter nagedachtenis van mijn tante Bertha, de moeder van mijn neef Bart die ook in de organisatie zit”, begint medeorganisator Danny Schelkens. “Tante Bertha is heel jong gestorven aan borstkanker en mijn neef Bart liep al lang rond om iets te doen ten voordele van Kom op tegen Kanker. We hebben ons dit jaar met neven en nichten ingeschreven voor de 1000 km tegen kanker tijdens het Hemelvaartweekend, maar daarvoor heb je wel een aanzienlijke som sponsorgeld nodig. We zijn dan gaan samenzitten en het meest haalbare idee leek ons om een wandeling te organiseren in de drie deelgemeentes.”

Voor iedereen toegankelijk

Dat bleek een goed idee, want de eerste wandeling in Kessel was een succes. “Ondanks het slechte weer waren er driehonderd deelnemers en we kregen achteraf goede kritieken. Ondertussen hebben we al een tweede team kunnen inschrijven voor de fietstocht. Zondag wordt het goed weer, dus ik hoop dat we de kaap van de vijfhonderd wandelaars halen. De wandeling is voor iedereen toegankelijk en is ook rolstoelvriendelijk, dus ook ouders met buggy’s kunnen deelnemen. Er is een kleine wandeling van 5 kilometer en een grote van 11. De wandeling loopt langs Kruiskensberg, Gestel en de Netedijken. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 8 en 14.30u aan café De Max. Inschrijven kost 4 euro, kinderen onder 12 mogen gratis mee en voor hen is er ook een zoektocht gepland.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners