© ATV

Met Sam Market heeft Rumstse deelgemeente eindelijk een superette

Terhagen -

Maandag opende in de Nieuwstraat 129 een kleine supermarkt de deuren. De wens van de omwonenden gaat hiermee in vervulling, want voor veel producten moesten ze jarenlang naar een buurgemeente.

Meer en meer winkels verdwijnen uit het dorpsbeeld. Zeker in de Rumstse kleine deelgemeente Terhagen kan je al een hele tijd niet meer terecht voor dagelijkse inkopen. Voorlopig was er wel nog een bakker, maar voor een slagerij of fruit- en groentewinkel moesten de plaatselijke bewoners naar buurgemeenten Rumst of Boom.

“Wij hoopten, samen met de Terhagenaars, al langer dat een kleine supermarkt er de deuren zou openen”, zegt bevoegd schepen Els Devlies (N-VA). “Met Sam Market in de Nieuwstraat gaat die wens deze week nu dan eindelijk in vervulling.”

Integreren

Initiatiefnemer is Sam Raeisi (38). Samen met zijn vrouw Sana Safari (33) opende hij een dagwinkel waar naast drank en sigaretten ook groenten, fruit, snoep, hapjes en voorverpakte charcuterie te koop wordt aangeboden. Je kan er ook terecht voor de aankoop van kranten en krasloten en vanaf volgende week komen daar diepvriesproducten bij.

Sam en Sana kwamen in 2010 als politieke vluchtelingen vanuit Iran in België terecht waar ze in een huisje in Vosselaar woonden. Het was meteen hun wens om zich goed te integreren en een job te vinden. Sam werd vrachtwagenchauffeur terwijl Sana als kassierster in een supermarkt in Antwerpen aan de slag kon.

De nieuwe superette in de Nieuwstraat.© RR

“We leerden zo goed en zo kwaad het kon Nederlands, zeker ook omdat het onze droom was om ooit met een eigen winkel te beginnen”, zegt Sam. “Op internet gingen we op zoek naar een interessante plaats en een betaalbare woning. Die vonden we dus in de Nieuwstraat.”

Geen concurrentie

“Op die locatie was voorheen een dagbladwinkel gevestigd. Er was niet meteen veel concurrentie en het pand lag op loopafstand van het dienstencentrum Hof van Crequi. Die mensen moeten nu dus niet langer de auto of het openbaar vervoer nemen om hun inkopen te doen. Hopelijk maakten we de juiste keuze.”

Als extra service zorgt het koppel voor lange openingsuren. Je kan bij Sam Market elke dag van 6u ’s morgens tot 20u ’s avonds terecht. Behalve op woensdag omdat dat hun wettelijk verplichte sluitingsdag is.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV